top of page
Yazarın fotoğrafıbigdaysmedya

Türkler Meksika’da 43 Milyon Dolar Harcadı

Meksika Turizm Bakanı Miguel Torruco Marques, ülkesinin tanıtımı için İstanbul’a geldi. Bakan yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz yıl Türkiye’den Meksika’ya 37 bin Türk geldi. Turistleriniz Meksika ekonomisine 43 milyon dolar para kazandırdı” dedi.

Bakanın “Meksika Böyledir” sloganı ile düzenlendiği toplantı, Taksim’deki bir otelde yapıldı. Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez ile birlikte turizm acenteleri ile bir araya gelen konuk bakan, Miguel Torruco Marques burada Meksika’nın turistik bölgeleri ve kültürüne ilişkin detaylı bir sunum yaptı.

Marques, “Bu ziyaretimin temel amacı iki ülke arasındaki turizm alışverişini genişletmek ve seyahat destinasyonlarımızı tanıtmak. Meksika’nın zengin kültürü, tarihi ve doğal güzellikleri dünya çapında ilgi görüyor. İstanbul gibi kültürel ve tarihi öneme sahip bir şehirde Meksika’yı tanıtmak, heyecan verici oldu. Bu tür etkinlikler, ülkeler arasındaki kültürel alışverişi ve turizmi teşvik etmede önemli bir rol oynar. Umuyorum ki bu etkinlik, Meksika ve Türkiye arasındaki ilişkileri daha da güçlendirir ve insanları Meksika’nın muhteşem güzelliklerini keşfetmeye teşvik eder. Meksika ve Türkiye’nin stratejik ortak iki ülke. Her yıl iki ülke arasında binlerce kişinin seyahat ediyor. Hatta 2023 yılında 37 bin Türk turist bize geldi yaklaşık 43 milyon dolar para harcadılar” dedi. Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Hernandez de turizm sektörünün ülkelerin ekonomilerine ve büyümelerine büyük katkı sağladığına inandığını söyledi.




2 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page