top of page
Yazarın fotoğrafıbigdaysmedya

Thailand Turizm Otoritesinin’nin Düzenlediği Çalıştaya İlgi Büyüktü

Tayland Turizm Otoritesi (TAT) 6 Aralık 2022 tarihinde Intercontinental Istanbul Hotel’de düzenlediği etkinlikte yurtdışı turizmi konusunda pazardaki pandemi öncesi konumuna hızlı şekilde geri dönme hedeflerini ilan etti. 

TAT’nin en üst düzeyde katılımı ile gerçekleşen programda ilk olarak THY yöneticileri ile bir araya gelen Tayland heyeti, sefer sayılarının arttırılması, yeni rotaların açılması ve tanıtım faaliyetlerinde ortak çalışmalarda bulunulması konularında mutabakata varıldı. 

Sonrasında Tayland’dan gelen 15 kişilik özel sektör temsilcisi Türkiye’den yirmibeşten fazla seyahat acentesi ve tur operatörü ile bir çalıştayda bir araya geldi. Görüşmeler neticesinde yeni iş birlikleri için ilk adımlar atıldı. Çalıştayda, Tayland heyeti Türk Pazarı hakkında bilgilendirilirken, Türk heyetine de Tayland’ın yeni turizm ürünleri hakkında bilgi verildi.  

Çalıştayda THY, Emirates, Qatar, Singapur Havayolları, Saudi Havayolları ve Thai Airways temsilcileri de hazır bulundu. 

Daha sonra Tayland Krallığı Ankara Büyükelçisi Sayın Apirat Sugondhabhirom ve  TAT Başkanı Sayın Yuthasak Supasorn, TAT Güney Avrupa Ofisi Direktörü Sayın Malinee Nitikasetsunthorn ve TAT Türkiye temsilcisi Sayın Fatma Güner Üstüner Pala basın ile bir araya gelerek soruları yanıtladı ve 2023 yılı hedefleri konusunda iddialarını birkez daha dile getirdi. Pandemi öncesinde Türk pazarından senede 70binlere dayanan ziyaretçi sayısının, 1 Ocak – 5 Aralık 2022 arasında 23bin civarında olduğunu belirten heyet, bunun çok hızlı bir geri dönüş olduğunu, önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu sayıyı 100binin üzerine çıkarma hedefleri olduğunu dile getirdi. 

Program Tayland mutfağının seçkin lezzetlerinin de servis edildiği bir gala yemeği ile tamamlandı. Yemeğe TURSAB’ı temsilen Yönetim Kurulu üyesi Sayın Yıldırım Taş da katılım gösterdi. 


Bölgeye uçan havayolları, Türk seyahat acenteleri ve tur operatörleri ve basının büyük ilgi gösterdiği etkinlikten da her iki taraf memnun ayrıldı. 

12 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page