top of page
Yazarın fotoğrafıbigdaysmedya

Büyükelçi Fahri Konsolos Atadı


Sri Lanka’nın Türkiye Büyükelçisi Hassanthi Dissanayake,ülkemizdeki 9’ncu fahri konsolosluk görevini Uluslararası petrol ve gaz uzmanlığı olan ve üniversitelerde dersler veren Aydın Özü’ye verdi. Büyükelçi, törende Aydın Özü “Güven Mektubu”nu takdim etti.  


Güney Asya’nın cennet ülkesi Sri Lanka’nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen tören, Kadıköy Fenerbahçe’deki İstanbul Yelken Kulübünde yapıldı. Törene İstanbul’daki konsoloslar, diplomatik erkân ve iş dünyasından yaklaşık 250 kişilik davetli katıldı. Kokteyl ile başlayan gecede Sri Lanka’nın geleneksel adetlerinden olan mumlar yakıldı. Sri Lanka’nın Türkiye Büyükelçisi HassanthiDissanayake iki ülke arasındaki dostlukları anlatan kısa bir sunum yaptı.

Büyükelçi daha sonra İstanbul, Kırklareli. Sakarya ve Yalova’yı kapsayan bölge için Aydın Özü’yü fahri konsolos daha atandığını belirten  “Güven Mektubu”nu verdi.


Aydın Özü, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Sri Lankaarasındaki ilişkilerin oldukça eski tarihlere dayandığını belirterek “İki ülkenin 2012 yılında karşılıklı olarak Büyükelçilikler açmış olmalarına rağmen siyasi, ekonomik kültürel ilişkiler kısa sürede hızla ilerledi. Ben de Sri Lanka’nın Fahri Konsolosu olarak büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Diğer Fahri Konsoloslarımızla birlikte Ankara’daki Sri Lanka Büyükelçiliği’nin direktifleri doğrultusunda 2 ülkenin ilişkilerinin geliştirilmesini ve çeşitli amaçlarla


Türkiye’yi ziyaret eden Sri Lanka’lı vatandaşların çıkarlarını en iyi şekilde korumak için gayret göstereceğim. Bu görevin bana tevdi edilmesine onay veren Sri Lanka Cumhurbaşkanı Ranil Wickremesinghe ve Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan’ın güvenlerine layık olmaya çalışacağım” dedi.



5 görüntüleme0 yorum

Commenti


bottom of page